Mobil navigation er vigtig!

Navigationen er et af de vigtigste elementer på dit website, fordi dine brugere har forskellige agendaer og købsrejser.

Mobil navigationen
Derfor skal du læse artiklen

Læs mine tips og tricks hvad du skal være opmærksom på når vi snakker mobil navigation

Navigation på mobilen

Navigation er et af de vigtigste elementer på dit website. Derfor skal der også arbejdes aktivt med optimering, så navigationen fungerer optimalt, da brugerne har forskellige agendaer og kunderejser.

Den klassisk reponsive navigation oppe i øverste, venstre eller højre hjørne er ikke en fordel, når dine brugere skal navigere rundt på din side på mobile Devices'. Baggrund for dette er, du skal anstrenge dig for at nå op til den menu

Dette kan også se ved denne illustration

Placering af navigation på mobil

En vigtig detalje, når vi snakker mobil-navigation, er “placeringen”, der er nemlig fordele ved at placere navigation i bunden af mobilens skærm fremfor i toppen.

Som det ses på illustration, så er de grønne områder der, hvor det nemt for din finger at tilgå området. Det gule område er besværligt. Til trods for dette ligger navigationen på mange store virksomheders websites i toppen, som giver en dårlig brugeroplevelse. Her er to muligheder, jeg anbefaler, du kan gøre:

01 — Fixed placering af menu nederst i venstre eller højre hjørne af skærmen

Jeg foretrækker dog højre side, fordi vi læser fra venstre til højre. Menuen vil derfor ikke kunne dække over starten på en sætning i venstre side.

Her ses menuen i højre hjørne som er nem at trykke på

02 — Placering i bunden af skærmen, som vi kender fra APP

En anden mulighed, hvis du, mange undersider er at lave navigation, lidt som vi kender dem fra apps, hvor den ligger i bunden af skærmen og menupunkter, er trukket ud af menuen det minimerer også antallet, at klik og gør vigtige menupunkter lettere tilgængelige.

Her ses en bund menu, som har et app feel, hvor du gør mere plads til menupunkter og trækker dem ud så de er tilgængelige

Hamburger menu er en web-konvention

En ting, jeg også vil være meget påpasselig med, er at skifte hamburger-ikonet, som vi alle kender med de 2 eller 3 streger. Jeg ser desværre nogle gange, er, at designerne har været lidt for kreative, her vil jeg helt klart anbefale blot at holde det simpelt fremfor for kreativt.

Det samme gælder, når menuen skal lukkes ned efter at have været åbnet, her vil jeg også anbefale at bruge et kryds‐ikon. Dette indikerer præcist, hvad der sker, at du klar til at lukke menuen igen.

Her ses forskellen på åben og luk, skift ikon så man tydelig kan se at menuen kan lukkes

Menuslider hvis du har en stor side

Hvis du har et website med mange undersider, vil jeg anbefale det, jeg beskriver som en menu-slider, jeg vil mene, at en toggle-menu giver, en dårlig brugeroplevelse. Du skal nemlig forholde dig til alle menupunkter, når du åbner og lukker et underpunkt, hvor du i en slide‐menu kun forholder til dig til det niveau, som du er på i menuen og på den måde hurtigt, kan gå frem og tilbage.

Her ses en slide-menu

Opsumering

Brug tiden, det tager at ændre din mobil-navigation til at give brugerne den gode brugeroplevelse, gør dem inspireret af, hvad der gemmer sig bag punkter. Dertil vil jeg sige hold det simpelt og vær' ikke alt for kreativ.

Vil du vide mere om, hvordan jeg arbejder med websites?

Bestil hjemmesideanalyse

Bestil din analyse allerede idag, læs mere på nedestående

Bestil hjemmeside analyse

Jeg håber du kunne bruge artiklen

Har du spørgsmål eller vil starte en dialog, er du altid velkommen til at kontakte mig på nedestående