Hvad er webflow?

Webflow er en visuel udviklingsplatform, hvor du i stedet for at skrive kode fra bunden kan du bruge basiselementer

Hvad er Webflow?
Derfor skal du læse artiklen

Bliv klogere på hvad Webflow er om det giver mening for din virksomhed?

Hvad er Webflow?

Webflow er en visuel udviklingsplatform, hvor du i stedet for at skrive kode fra bunden kan du bruge basiselementer, hvorefter du kan tilknytte den styling og de koder, som du ønsker, der passer til dit brand.

Webflow blev → grundlagt i 2013 af Vlad Magdalin og hans bror. Platformen har de senere år fået mere og mere opmærksomhed og er blevet et respekteret, seriøs og en moderne website‐udviklingsplatform.

💡 Webflow er en hosted-løsning, hvilket betyder, at webflow står for server og hosting af dit website, de tager derfor også backup og har opsat alle tekniske implementeringer, dermed behøver du ikke at bekymre dig om den del.

Webflow er også kendt som no-code website-builder, men jeg bryder mig ikke om det ord, fordi der er stadig brug for kode til at kunne løse problemer online. Derfor ser jeg det mere som en “visuel udviklings platform”, hvor du visuelt kan se og forstå din kode igennem byggeblokke.

Er Webflow nemt?

Webflow har en læringskurve. Det er en fordel at have en webudviklers tankegang, fordi det er et “class-baseret" system, derfor kan man hurtigt komme galt afsted i desigeren og være uvidende om, hvorfor elementer har ændret sig.

Jeg har selv brugt en lang tid på studerede og lære Webflow, og det er min yndlings platform til at bygge content-drevne websites. Platformen kan sammenlignes lidt med Photoshop, som hellere ikke er for nybegyndere.

🧙‍♂️ Derfor vil jeg hellere ikke anbefale det, hvis du selv vil lave dit eget website. I stedet vil jeg anbefale Wordpress

Hvorfor så vælge Webflow?

Der er mange gode grunde til at vælge Webflow, her vil jeg prøve at nævne nogle af at de ting der gør Webflow til mit fortrukne cms-system:

1. Dynamic content og content update

Webflow har gjort det utroligt nemt at både administrere og udarbejde dynamiske content med deres collections, her har du mulighed for at opbygge “dynamisk” indhold fra felter, du selv definerer, som giver en masse fleksibilitet, dertil får du et brugervenligt og overskueligt interface, når du skal opdatere og vedligeholde dit indhold.

Ved brug af dynamisk indhold kan enhver medarbejder nemt oprette nye indlæg på en blog, fordi alle dynamiske felter, der er prædefinerede, vil der på forhånd være beskrevet, præcis hvad inputtet i feltet skal være.

Hertil har Webflow også lavet en condition-sektion, hvilket gør, at du kan sætte regler for størrelse af billede‐upload, filstørrelse og meget mere.

🧙‍♂️ Lad mig give et eksempel:

Her er eksempel på en side, hvor der udlejes lejligheder, og hvor der skulle oprettes en ny lejlighed. Som skulle være synlig og for brugerne, når de søgte på, hvilke lejemål der udlejes:

Dynamisk data eksempel fra Webflow

Dette er blot et eksempel på hvordan backenden kunne se ud for en “collection” af lejligheder

2. Nyt canvas

Når du starter dit nye Webflow projekt op, så starter du på et helt nyt canvas, hvor der ikke skal installeres temaer, plugin, indstillinger osv. før du kan komme igang.

Dette gør, at du har et helt åbent projekt, som du kan udforme, designe og tilpasse præcis, som du ønsker, hertil skal du hellere ikke tænke over teknisk opsætning som hosting, og backup, da Webflow administrerer den del.

Fordelen ved dette er, at der også er nemmere, at “debugge” altså at finde frem til fejl og se, hvad andre har lavet.

Webflow har lavet en helt dedikeret sektion til personer, der udvikler Webflow-sitets i deres “showcase”, hvor du kan gå ind og lære ved at se, hvad andre har gjort, ofte kan du kopiere deres projekter og anvende og tilpasse deres projekter til dit eget projekt.

Sider der udviklet i Webflow (Made in webflow)
⭐ Webflow har den helt klare fordel, at alle starter lidt på samme måde, og derfor er det efter min mening nemmere at finde ud af et Webflow site, der er overtaget fra eksempelvis en anden medarbejder, frem for et Wordpress med plugins og temaer.

3. Design muligheder

På Webflow kan du designe dit website præcis, som du ønsker det , og med deres interaction kan du også lave pop-ups, mikrointeraktioner og meget mere. Det gør, at design‐friheden og kreativiteten er uendelig.

4. Hurtigt at navigere i

I Webflow har du muligheden for at bruge deres indbygget keyboard shortcuts → her, skriver jeg eks. <ctrl + k> hvilket gør, at jeg hurtigere kan søge altså "quick find" elementer og indsætte dem på siden. Der findes keyboards shortcuts til det meste i Webflow, det vil sige, at du skal minimal brug af musen og klik.

Hurtig at navigere rundt i webflow builderen

Kan jeg anbefale Webflow?

Jeg har lavet nozoo.dk website i Webflow og har flere på vej, derudover er mit eget website, ja, selvfølgelig lavet i Webflow, hvilket jeg har været utrolig glad for.

Jeg håber, du blev lidt klogere på, hvad Webflow er og de fordele, det har. Dog vil jeg sige der findes ikke et system, der er 100% perfekt, og derfor vælger jeg altid et setup ud fra, hvad der giver bedst mening for projektet, målgruppe, målsætning.

Vil du vide mere om, hvordan jeg arbejder med websites?

Bestil hjemmesideanalyse

Bestil din analyse allerede idag, læs mere på nedestående

Bestil hjemmeside analyse

Jeg håber du kunne bruge artiklen

Har du spørgsmål eller vil starte en dialog, er du altid velkommen til at kontakte mig på nedestående