7 fejl jeg ofte ser i webdesign

Det er vigtig at have et tydeligt hierarki på dit website, som sikrer det nemt at guide brugerne hvor du vil have dem

7 fejl i webdesign hieraki
Derfor skal du læse artiklen

I denne artikel fortæller jeg om 7 konkrete tips til et bedre webdesign og website, du kan gå hjem og ændre med det samme

Har dit website et tydeligt hierarki?

For at sikre et visuelt hierarki i dit website kan du arbejde med flere metoder til at sikre at du nudge brugerne hen og læser det vigtigst først og gør det en behaglig oplevelse at besøge et website.

🧙Du kan skabe et visuelt hierarki på mange forskellige måder

1. Skalering

Vores øjne er naturligt draget til elementer, der er større end andre, hvis vi ser på en “landing-side”, opfanger vi det største elementførst. Der er flere elementer, der hjælper med at fange opmærksomheden

  • Stort billede
  • Baggrunds video
  • Store overskrifter

2. Farver

En anden god metode til at skabe et klart, visuelt hierarkier brugen af farver, det betyder dog ikke, at der skal bruges mange farver, mende skal bruges på en smart måde. På den måde kan du bruge farver til fangebrugernes opmærksomhed, når de besøger dit website.

3.Kontrast

Det er super vigtigt at skabe kontrast i dit design, isærnår det er dine skrifttyper, fordi det sikrer at gøre dem letlæselige + sikrerat de er godkendte i forhold til “webtilgængelighed” så hvis bruger med dårligtsyn også kan læse det.

  • Lav overskrifter mere fed end dine tekst elementer
  • Hav fokus på farver kontraster

4. Spaceing

Ved brug af den rette spacing imellem elementer sikres, derer en god, rød tråd i designet, her anbefaler jeg næsten altid 4-point spacingsystem, hvor det er 4 8 12 16 20 24 28 32 64 osv. px spacing. Denne metodeanvender virksomheder som Shopify og Webflow.

5. Gentagelser

Vores øjne er draget af mønstre, derfor kan gentagelser væreen god måde at fange brugernes opmærksomhed, derfor er det vigtigt, atelementer der skal ligne hinanden, ligner hinanden.

  • Samme billede stil
  • Carrousel Cards
  • CTA knapper

6. Nærhed

Princippet går ud på at elementer der står tættere påhinanden, har en tættere relation, og derfor er relaterede til hinanden. Det ergod metode til at skabe relation og styrke dit webdesign. Det er vigtigt attænke over, hvilke elementer der har relation og hører sammen.

7. Whitespace

Måske en af de vigtigste principper, hvis alle elementerstår helt op af hinanden, ser designet mystisk ud og får ikke lov til at“trække vejret” der, er det super vigtig at arbejde med spacing igennem allesektioner og elementer på dit website. Balance skal dog være fin ikke for megetikke for lidt.

Opsummering

Jeg håber, du blev klogere på designprincipper, og hvordan din website kan få et mere tydeligt visuelt hierarki i designet.

Vil du vide mere om, hvordan jeg arbejder med websites?

Bestil hjemmesideanalyse

Bestil din analyse allerede idag, læs mere på nedestående

Bestil hjemmeside analyse

Jeg håber du kunne bruge artiklen

Har du spørgsmål eller vil starte en dialog, er du altid velkommen til at kontakte mig på nedestående